Laat jezelf inspireren met deze lekkere recepten - Jansen & Jansen Buiten koken

Ga naar de inhoud
Ontdek het nieuwe BBQ-en: ​Plankgrillen!
Door een rookplankje te gebruiken, kun je op vrijwel elke BBQ de lekkerste recepten roken en til je je BBQ-kunsten op een leuke en eenvoudige manier naar een hoger niveau! Je verandert elke BBQ met deksel in een rookoven. Plankgrillen wordt ook wel het nieuwe BBQ-en genoemd!

Denk bijvoorbeeld aan de klassieke gerookte zalm op een cederhouten plankje, of bereid eens een coquelet op een rookplank van kersenhout!

Het assortiment met rookplankjes kun je vinden in de webshop.
Regelmatig delen wij leuke recepten met jullie die je kunt bereiden op een rookplankje.

Welke rookplankjes?
Kersenhout
Roken op kersenhout geeft een subtiele zoet-fruitige smaak aan uw gerechten.
Het is een veelzijdige houtsoort, welke perfect combineert met wild, rund, varken, gevogelte, groenten en fruit.
Maak bijvoorbeeld Magic Mushrooms en ga samen met je familie en/of vrienden op een culinaire trip ;).

Door de relatief grote dichtheid van kersenhout en een dikte van 12mm, kunnen deze rookplanken meerdere keren worden gebruikt.
Te gebruiken op elke barbecue met deksel.

Western Red Cedar
Cederhout wordt het meest gebruikt bij plankgrillen.
De op cedar gegrilde zalm is verreweg het meest bekend en is niet zonder reden een favoriet voor velen.
Western Red Cedar geeft een krachtige zoet-spicy rooksmaak die zeer goed past bij vis, maar ook verrassend goed combineert met groenten en fruit.

Elzenhout
Roken op elzenhout geeft een delicate nootachtige rooksmaak met een hint van vanille aan uw gerechten welke zeer goed past bij vis en lichtere vleessoorten als gevogelte en varken.
Door de relatief grote dichtheid van elzenhout en een dikte van 11 mm, kunnen deze rookplanken meerdere keren worden gebruikt.
Te gebruiken op elke barbecue met deksel.

Beukenhout
Beukenhout is samen met eiken van oudsher de meest gebruikte houtsoort bij het roken.
Het geeft een heerlijke milde rooksmaak die eigenlijk bij alles past, maar met name bij varken, kip en vis.
Door de relatief grote dichtheid van beukenhout en een dikte van 11 mm, kunnen deze rookplanken meerdere keren worden gebruikt.
Te gebruiken op elke barbecue met deksel.
Rook je zalmzijde eens op een Finse Rookplank XL!
De Finse Rookplank XL is uitermate geschikt om te gebruiken bij een mooi kampvuurtje.
Terwijl jij samen met je familie en/of vrienden geniet van het buiten zijn, fikkie stoken en een lekker drankje, bereid je deze zalm en daarna is het smullen geblazen.



Jansen & Jansen Buitenkoken
Terug naar de inhoud