Deze biefstukjes uit de zee laten zich heerlijk garen op een ceder rookplanje - Jansen & Jansen Buiten koken

Ga naar de inhoud
Gerookte coquilles van de cederhouten rookplank
Deze “Biefstukjes van de zee” laten zich heerlijk garen op een ceder rookplankje.
Geen ingewikkelde receptuur, maar gewoon zoals ze zijn!
Heerlijk met wat verse seizoensgroente, zoals asperges en tomaatjes aan de tak.

6 stuks (3 p.p. als voor-of tussengerechtje).
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
  • 6 verse schoongemaakte coquilles
  • Bosje groene asperges
  • Roma tomaatjes aan de tak
  • Citroen
  • Olijfolie, peper & zout

Bereiding:
Leg de Western red cedar rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.

Spoel de coquilles, asperges en tomaatjes af en dep voorzichtig droog met wat keukenpapier.
Snij de citroen in partjes en verwijder de pitjes.

Prepareer de BBQ voor gebruik van een rookplank op direct vuur (zie ‘TIPS’) en hou een koepeltemperatuur aan van ongeveer 180°C.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie ‘TIPS’).
Verdeel de coquilles, tomaten en citroen over de plank op de voorgegrilde zijde en leg de asperges op het grillrooster ernaast.
Sluit het deksel van de BBQ en rook de coquilles 7 à 10 minuten, of tot ze een kerntemperatuur hebben van ca. 46°C.

Serveer de coquilles direct op de plank* met de asperges, knijp de citroen erover uit en sprenkel er wat olijfolie, peper en zout over.
Lekker met een glas Provence rosé of een mooie witte Sancerre.

Eet smakelijk!
Maak deze biefstukjes uit de zee klaar en smullen maar
Jansen & Jansen Buitenkoken
Terug naar de inhoud