Nieuwtjes en belevenissen van Jansen & Jansen - Jansen & Jansen Buitenkoken

Ga naar de inhoud

Winterfair in Hardenberg

Jansen & Jansen Buitenkoken
Gepubliceerd door H.J. Schutte in Belevenissen · 14 november 2017
Tags: Jansen&JansenopdewinterfairinHardenberg
De fair in Hardenberg was een geweldig event. Veel bezoekers maakten dat we ons geen moment verveelden. En elke markt levert wel bijzondere, grappige verhalen op. Zo ook deze markt.
Het was zaterdagmorgen. Een charmante jonge dame stond aandachtig naar ons onze producten te kijken. Liep wat rond en vond duidelijk nog niet waar ze naar op zoek was.
Op de vraag of ze kon vinden wat ze zocht, antwoorde ze: "Heeft u ook nog grotere kookketel"?
"Jazeker mevrouw" en vol trots liet ik haar onze grootste ketel zien welke we daar hadden staan. "Een 30 liter ketel welke geschikt is voor een maaltijd voor ongeveer 30 personen" liet ik haar trots weten.
Toch was het nog niet helemaal wat ze zocht. "Heeft u nog grotere ketels"? "Niet hier maar ik kan ze wel bestellen was mijn reactie" al piekerend hoe ik deze ketel in Nederland zou kunnen krijgen.
"Maar als ik vragen mag, hoe groot moet de ketel dan zijn"? "Nou" antwoorde de ze, een beetje timide. "Ik moet er een paardenhoofd in kunnen koken". Ietwat verbaasd keek ik haar aan en herhaalde haar antwoord. "Een paardenhoofd"?
Enigszins hersteld van de schrik vertelde ik dat het wel een duur grapje zou worden om een paardenhoofd in zo'n ketel uit te koken. "Zo'n set komt wel, grof uitgerekend, over de 200 euro uit. Dat lijkt me wel een beetje duur om een paardenhoofd in uit te koken".
Haar laconieke antwoord was: "Ohh... maar ik gebruik hem niet één keer".
Ik heb nog geen email ontvangen van deze charmante paardenliefhebster maar het is wel blijven hangen bij mij. Net als de vraag of het wel een paardenliefhebster was.Geen commentaren

Jansen & Jansen Buitenkoken
Terug naar de inhoud