Nieuwtjes en belevenissen van Jansen & Jansen - Jansen & Jansen Buitenkoken

Ga naar de inhoud

Website Jansen & Jansen Buitekoken is online!!

Jansen & Jansen Buitenkoken
Gepubliceerd door H.J. Schutte in Website updates · 8 januari 2018
Tags: WebsiteJansen&JansenBuitenkokenonline!
En dat heeft wat voeten in de aarde gehad. Een project waarbij je niet altijd weet wat je overkomt. Het idee ontstond op één van onze eerste vergadering. Jansen & Jansen gaat een webshop openen. Dat klinkt leuk maar het is nog wel een dingetje als je geen geld hebt om zoiets uit te besteden.

Nee, wij gaan het zelf proberen. Een beetje ervaring was er al wel maar een webshop is toch wel van een andere orde. En daar kwamen we gaandeweg wel achter.
Tussen februari 2017 en januari 2018 zit toch wel een jaar tussen. Vaak stonden we op markten met ons verhaal en velen vroegen ons kaartje om via de website te kijken en bestellen. Wat zou het mooi geweest zijn als iedereen die ons kaartje met dit doel heeft meegenomen dit gedaan zou hebben. We dromen wel eens van een loterij winnen maar dit zou onze loterij geweest zijn. Maar ja, de webshop was nog niet online.
"Nee, nu nog niet maar wel binnenkort" was vaak wat we moesten zeggen. Want eigenlijk hadden we geen idee wanneer deze klaar zou zijn. Het zou in de zomer online komen, het zou eind augustus klaar zijn, eind november en uiteindelijk werd het januari 2018. En nu is de webshop klaar en online.

Maar waar loop je tegen aan bij het bouwen van de shop? Het begon bij ons met een concept. Wat wil je dat de website uitstraalt, welke opbouw kies je daarvoor, welke sfeer wil je uitstralen, etc. Eerst zaten we aan tafel te brainstormen, kladjes vol schrijven met wat je op je site wil zetten, etc.
Naast de inhoud komen er ook veel praktische zaken om de hoek kijken. Denk maar eens aan de juridische kant van een website (van privacy, algemene voorwaarden, cookygebruik, betaalregels, etc.), de financiële kant met een online kassa, de logistieke kant als er bestellingen komen, hoe win je het vertrouwen dat je een bonafide webwinkel bent en geen oplichter? En ten slotte, als je online bent hoe ga je gevonden worden? Dit waren allemaal zaken die we gaandeweg tegen kwamen en op moesten lossen of wel beslissingen in nemen.
Dan tenslotte de technische kant van het bouwen van een webshop. Met welk programma ga je werken, hoe regel je de hosting, domeinnamen, hoe weet je hoeveel je bezoekers de pagina trekt?
Kortom het was een grote klus, een hele bevalling. Maar het ei is gelegd en we hopen dat de site veel gevonden gaat worden.

Team Jansen & Jansen BuitenkokenGeen commentaren

Jansen & Jansen Buitenkoken
Terug naar de inhoud